Oxford o el país de les meravelles

Feia dies (per no dir mesos) que tenia pendent aquest post sobre la visita llampec de Mosaics Llibres a Barefoot Books, una editorial d’Oxford especialitzada en literatura infantil i juvenil. Hi vam viatjar a principis d’any quan la neu queia, de manera insistent, sobre els carrers empedrats d’aquesta bella ciutat. Pels qui no l’heu visitada, us la recomano fervorosament ja que és tot un plaer passejar-se, encara que sigui sota les volves gelades, pel mateix paisatge que devia observar en Lewis Carroll quan va escriure Alícia en el país de les meravelles; o també és un gust entrar a la Divinity School de la Bodleian Library on el Harry Potter va viure unes de les seves innombrables aventures. Ja ho veieu, es respiren referències literàries per molts dels seus racons.

La nostra estada va ser tan curta com intensa. Ens vam trobar amb Tessa Strickland (editora en cap) i vam intercanviar impressions, il·lusions i, sobretot, projectes de futur conjunts. Entrar a la casa de Barefoot Books va ser com submergir-nos en el país de les meravelles on els nens i les nenes abraçats per centenars de llibres són els únics i autèntics protagonistes.

Hores després agafàvem el vol de tornada. Havíem viatjat sense equipatge, però retornàvem a casa més plens, amb la certesa que és més que necessari (sempre que sigui possible, és clar), creuar la frontera per oxigenar-nos i prendre aire nou.

Ens toca viure temps difícils i estranys on en nom de la maleïda crisi tot s’hi val. Les petites empreses (com també les famílies) no tenim accés al finançament, i això està sesgant iniciatives que podrien tenir èxit.

Però, deixeu-me enviar-vos l’optimisme i la força que vam arrencar de l’aire glaçat d’Oxford. Dosis com aquestes són les que ens fan creure que, malgrat tot, encara ens queda un mínim marge per avançar.

Save

Sense comentaris

Posteja un comentari