ESCRIPTORS

team_image

Baró, Amat

Mig joglar i mig trobador. La seva obra poètica es recull en diverses publicacions com ara l’antologia Estrenes (UdL, 2003), (In)harmònics, Vuit poetes actuals (IEI, 2011), Abracadabra (deParís, 2008), On has deixat la falç? (Bookland, 2013) i Gegantíssims (Mosaics, 2016).

Gegantíssims
team_image

Coll, Pep

Ha publicat narracions per a infants i joves (Què farem, què direm?, Els arbres amics, L’habitació de ma germana) i les novel·les (La Mula vella, L’abominable crim de l’Alzina Graells, El salvatge dels Pirineus, (Premi Sant Joan 2005), Les senyoretes de Lourdes (Premi Sant Jordi 2008) i Dos taüts negres i dos de blancs (Premi Crexells 2014, Premi de la Crítica 2014, Premi Setè Cel de Salt 2014 i Premi Joaquim Amat-Piniella 2015). L’obra Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Sobirà, cal situar-la dins del seu vessant de recopilador de llegendes i tradicions de les valls pirinenques on cal incloure també Muntanyes maleïdes, Viatge al Pirineu fantàstic i Quan Judes era fadrí i sa mare festejava, l’aplec de llegendes del Pallars amb què va iniciar l’any 1986 la seva carrera literària.

Guia dels indrets mítics...
team_image

Coromines i Calders, Diana

(Barcelona, 1978). Escriu des que era petita. Narracions, contes, poemes i cròniques per on desfilen personatges sorprenents que campen i fan la seva més enllà de la lletra i el paper d’on han sortit (vés i busca’ls!). La senyora Jensen, vinguda d’una latitud on els boscos recullen l’olor de la pluja a l’hivern i la deixen anar a poc a poc a l’estiu, és un d’ells. La voleu conèixer? Agafeu-vos fort el barret, amics lectors.

Agafi’s fort el barret, senyora Jensen
team_image

Farré, Xavi

Doctor en Geografia, fallaire i pagès. Després de publicar Foc al Faro. La festa de les falles al Pirineu, s’estrena com a autor de contes infantils amb el llibre Foc a les mans. Un conte de falles.

Foc a les mans
team_image

Folch, Anna

Llicenciada en Filologia Catalana. Mestra de professió. Exalumna de l’Escola d’Escriptura i d’Humanitats de l’Ateneu Barcelonès. Escriptora de contes juvenils i per a adults. Ha guanyat diversos certàmens literaris. De peus a terra. Cròniques d’una àvia al Caire és un testimoni en primera persona de les vivències quotidianes d’una àvia catalana al país dels faraons i les piràmides.

De peus a terra
team_image

Montesinos, Anna

Llicenciada en medicina i en psicologia, i diplomada en logopèdia i en foniatria. Ha treballat com a mestra d’educació especial, professora de secundària, psicòloga i metgessa. Va començar a escriure contes per a infants l’any 1983 coincidint amb l’inici de la seva activitat professional com a mestra d’educació especial, i ho va fer principalment, per poder disposar de textos amens i divertits destinats a nens i nenes amb dificultats en la lectura i l’escriptura. La seva primera obra publicada, Criatures humanes i altres petits animals, és un recull de narracions curtes basades en les relacions que tenen els infants amb la natura.

Criatures humanes
team_image

París, Mertxe

Editora i escriptora. Ha publicat diferents llibres per a infants, entre els què destaquen Els Enigmes Impossibles. També ha fet una incursió al món dels adults amb el llibre Mentre l’Iraq dormia (Pagès Editors, 2004) pel qual va rebre el Premi Anna Dodas.

Els Enigmes 1
Els Enigmes 2
No tan lluny
team_image

Šrut, Pavel

Escriptor, poeta i traductor txec. De la seva obra prolífica, destaquen els Lichožrouti, conte il·lustrat per Galina Miklínová que ha estat un best-seller a Txèquia. Premi Nacional de Literatura Txeca (2015).

Els Menjamitjons
team_image

Tirvió, Xus

Assessora de lactància durant anys, sòcia de Donalllum i El Parto es Nuestro i activista de causes relacionades amb el respecte a la dona i al part. Encara que ha escrit des de ben jove, el conte El millor aniversari de la meva vida és la seva primera obra que recull totes aquestes experiències.

El millor aniversari de la meva vida
team_image

Vallvé, Joan-Andreu

Llicenciat en Belles Arts i també en escenografía. Creador de l’Escola de Titelles de l’Institut del Teatre de Barcelona, hi va exercir de professor durant disset anys. Il·lustrador, escriptor, dramaturg, escenògraf i director artístic del Centre de Titelles de Lleida.
Entre molts altres muntatges ha escrit, dissenyat i dirigit En Jan Titella (produït per la Fundació Palau de la Música), Mowgli, l’infant de la jungla i El retaule de Nadal. També ha dirigit El petit piano, espectacle commemoratiu de l’Any Granados (2016-17) en el qual està basat el conte de mateix títol.

El petit piano